İZMİR ÖDEMİŞ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı

            Bu Yılki 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı 24 Kasım Perşembe günü saat 14.00 da Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Murat İçel’in Çelenk Sunması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın söylenmesi ile başladı. Saat 14.30´da Şehit Yasin Naci Ağaroğlu İmam Hatip Ortaokulu  Müdürlüğünün Salonunda İnönü ilkokulu Öğretmenleri ve Öğrencileri Tarafından Hazırlanan Program Gerçekleştirildi.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Aday öğretmen Şerife Güzin Etyemez´in konuşmasının ardından emekli öğretmenler adına  Atatürk İlkokulu sınıf öğretmeni  Ayşe Dörtkardeş bir konuşma yaptı.

İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Murat İçel 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi:

Sayın Kaymakamım, Saygıdeğer Protokol Üyeleri, Kıymetli Misafirler,

 

Geleceğimizin Teminatı Çocuklarımızı ve Gençlerimizi Vatan Sevgisiyle, Kültürümüzle, Değerlerimizle, Büyük Atatürk’ün Gösterdiği Hedef Doğrultusunda Yetiştiren Camiamızın Fedakâr Öğretmenleri…

Yarınlarımızın, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Bu Güzel Ülkenin Teminatı Olan Sevgili Öğrenciler…

Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabulüyle Öğretmenler Günü olarak kutlanan 24 Kasım’da, onurlu ve güzide bir mesleğin üyesi olmanın verdiği mutlulukla, Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve sonsuzluk âlemine irtihal etmiş değerli öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, tüm öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutluyor,  sizleri saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.

Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan öğretmen arkadaşlarıma başarılı ve huzurlu yıllar diliyorum. Meslekten emekli olmuş personelimize yapmış oldukları hizmetler dolayısıyla minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

 

Öğretmen… Öğretme eyleminin baş mimarı… İyiliğin, doğruluğun, vatan, millet, bayrak sevgisinin ve bu değerlere sadakatin somut kaynağı…. Evrensel insani değerlere sahip çıktığı kadar bu milletin değerlerine de sımsıkı bağlı Türk çocuğunu ve gençliğini yetiştiren güzel insan… Örnek insan… Öğretmen.

Çoğu kez görmüşsünüzdür, çocuğunu öğretmene emanet eden bir annenin, bir babanın öğretmene minnet duygularıyla dolu bakışlarını… Yine çoğu kez şahit olmuşsunuzdur öğretmenin ağzından çıkan bir iki cümlenin annede ve babada gurur tebessümünü… Öğrenci, öğretmene bırakılmış en değerli emanettir. Cennetin ayakları altında olduğunu bildiğimiz annenin, bir dağ gibi duran babanın, dedenin, ebeveynin ve dahası Büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetidir öğrenci. Yine biliriz ki kültürümüzde emanete hıyanet olmaz. Öğretmen; çocuğu emanet edildiği gibi korur, gözetir, yetiştirir ve bağrından çıktığı milletin değerleriyle donatarak görevini en iyi şekilde yapmanın gururunu taşır.

Toplum öğretmenle hayat bulur. Gelecek onun verdiği eğitimle şekillenir. Milletlerin varlığını devam ettirmesi, gelişip kalkınması, öncelikle iyi yetişmiş, erdemli insan özelliklerine sahip, vatan ve millet sevgisini yüreğinde taşıyan, çevresine duyarlı insan gücüne bağlıdır. Nitelikli insan yetiştirmek de eğitim kurumlarının ve biz öğretmenlerin işidir. Araştıran, sorgulayan açık fikirli erdemli insanlar topluma yön verir veya topluma yön verebilecek insanları yetiştirir. Bu bağlamda eğitim hem uzun ve zorlu bir yoldur hem de yarınlarımızın şekillenmesinde önemli bir role sahip olduğu için kutsal bir nitelik taşır.       

            Bu kutsal yolda Büyük Önder Atatürk’ün şu sözleri eğitim konusunda bizlere yol gösterici nitelik taşır: “Çocuklarımızı düşüncelerini hiç çekinmeden açıkça ifade etmeye, inandıklarını savunmaya, buna karşılık da başkalarının samimi düşüncelerine saygı beslemeye alıştırmalıyız. Aynı zamanda onların temiz yüreklerinde vatan, millet, aile ve yurttaş sevgisiyle beraber doğruya, iyiye ve güzel şeylere karşı sevgi ve ilgi uyandırmaya çalışmalıyız. Bence  bunlar, çocuk terbiyesinde ana kucağından, en yüksek eğitim ocaklarına kadar her yerde her zaman üzerinde durulacak önemli noktalardır. Ancak bu suretledir ki çocuklarımız memlekete yararlı birer vatandaş ve mükemmel birer insan olurlar.”

Öğretmen, milletimizi uykuya mahkûm etmeye çalışan, Büyük Türkiye Cumhuriyeti’ne diz çöktürmeye ve bu millete boyunduruk vurmaya çalışan her türlü iç ve dış düşmanın karşısındadır.

Öğretmen tarihini bilir, atalarını bilir,  geçmişine ve bizi biz yapan değerlere sahip çıkar. Bizler bu coğrafyada Haçlı Savaşları´nı yaşadık. Moğol istilasını yaşadık. Birinci Dünya Savaşı´nı yaşadık. Bunlar, bizim coğrafyanın en büyük felaketleridir. Bu büyük kırma, yok etme, istila etme çabalarına karşı direniş Anadolu´dan yükselmiştir. Her büyük saldırı karşısında bu millet, bu aziz millet çok daha parlak bir gelecek inşa ederek bütün coğrafyayı harekete geçirmiş, ayağa kaldırmıştır. Hep öyle oldu ve yine öyle olacak.  Bu yüzden Türkiye´ye saldırıyorlar. Bu topraklardan yükselmeye başlayan; bizi bağımlı kılmaya çalışan baskıcı tutuma karşı, özgür duruşun, dik duruşun tarihte neye karşılık geldiğini çok iyi biliyorlar ve korkuyorlar.

Her yandan çifte standartçı yaklaşımlarla dıştan ve içimizdeki hainlerle de içten Türkiye’ye saldırıyorlar. Bunun için yıllardır terör belası PKK’yı üstümüze salıyorlar, bunun için FETÖ belasını sinsi bir hastalık gibi içimize salıyorlar. Diz çökmüş bir Türkiye’yi görmek istiyorlar.

Öyleyse dışarıdaki istilacılara, içimizdeki hainlere ve bunların destekçilerine, savunucularına, yardakçılarına karşı mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Ve böylelerinin; Türkiye’nin geleceğini inşa eden, insan yetiştiren, Atatürkler yetiştiren,  Fatihler, Mimar Sinanlar yetiştiren eğitim gibi hayati bir öneme sahip camiada asla yeri yoktur.

Şimdi yapmamız gereken tek şey var: Çalışmak, çok çalışmak. Sabır ve kararlılıkla çalışmaktır. Biz eğitim camiası olarak aslolanın sadece iyi düşünceleri zihnimizde yığınlar halinde toplayıp bunları kompozisyon cümleleriyle ifade etmek olmadığını çok iyi biliyoruz. Bunun için geçmişimizden aldığımız güçle, büyük bir gayretle, mensubu olduğumuz Büyük Türk Milleti için büyük bir özveriyle, büyük bir gayretle çalışacağız.

Vatanımızı, milletimizi, devletimizi ve bayrağımızı seven ve bu doğrultuda çalışan tüm fedakâr öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü bir kez daha en kalbi duygularımla kutluyor, sevgili öğrencilerimize ve sizlere sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.   

 

           Arz ederim…   

 

Daha sonra Kaymakamımız Sayın Celil Ateşoğlu konuşmasında,  öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. Öğretmenlik mesleğinin ne kadar önemli olduğunu belirtti.

İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen yarışmalarda birinci olan öğrencinin ve Öğretmenin şiirleri okundu.

Emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri   verildi. Adaylığı kalkan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi. Daha sonra İnönü İlkokulu  Öğretmen  ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Elif’in Çığlığı” adlı orotoryo  ve “Dünyanın Bütün Çiçeklerini Getirin” adlı şiir sergilendi. Bunun ardından Emekli olan öğretmenlerimize Hizmet Şeref Belgeleri Sayın Kaymakamımız tarafından verildi.

 

İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile öğretmenlere ödülleri Belediye Başkan Vekili İpek Yılmaz ve Milli Eğitim Müdürümüz Murat İçel tarafından verilmesiyle program sona erdi. erdi.

25-11-201625-11-201625-11-201625-11-201625-11-201625-11-201625-11-201625-11-201625-11-2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25-11-2016

 

 

 

 

 

 

 

26-11-2016

 

 

 

Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Saraçoğlu Cad. No8 Ödemiş/İZMİR - 0232 544 48 88 0232 545 20 98 0232 545 83 64

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.